Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι των ερυθρολεύκων είπαν το πρωί της Δευτέρας το τελευταίο αντίο στον ηγέτη του Ολυμπιακού Ηλία Ρωσίδη που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή.

H νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στο Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μοσχάτο στις 11:00 ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα στο Νεκροταφείο Νίκαιας.

Το παρών στην κηδεία του ηγέτη του Ολυμπιακού έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο διεθνής ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων Αβραάμ Παπαδόπουλος, καθώς και παλαίμαχοι άλλων ομάδων.

Ο Ηλίας Ρωσίδης τη δεκαετία του ΄50 ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Σάρωνε τους εγχώριους τίτλους και «ανάγκασε» όλη την Ελλάδα να την φωνάζει «Θρύλος».

Ο Ηλίας Ρωσίδης γεννήθηκε το 1927 στο Νέο Φάληρο. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να αθλείται και εγγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου ασχολήθηκε αρχικά με το στίβο και τους δρόμους ταχύτητας: τα 100, 200 και 400 μέτρα.

Κάποια μέρα κι ενώ παρακολουθούσε την προπόνηση της ομάδας, τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας, ο Λούβαρης και του ζήτησαν να τον αντικαταστήσει. Από τότε έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της καριέρας του. Πρώτη φορά αγωνίστηκε εναντίον του Φωστήρα στο κύπελλο το 1948. Συμμετείχε στην Εθνική Ελλάδας 29 φορές με πρώτη το 1951. Έγινε αρχηγός της από το 1954. Έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι ελληνικών ομάδων όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Μίλαν το 1959. Δύο χρόνια αργότερα, το 1961, «κρέμασε» τα παπούτσια του λόγω των πολλών τραυματισμών του.

Αποτέλεσε στέλεχος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος από το 1951 έως το 1960 ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Από το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.